• Bowers & Wilkins

NIEUWS


Auralic. Dedicated audiostreamers voor de purist!
De drie onderstaande producten zijn bij ons te bekijken en te beluisteren:


Auralic Aries mini ( € 499,00)
Auralic Aries mini ( € 499,00)
Auralic Aries mini wit ( € 499,00)
De ARIES MINI is de betaalbare alleskunner op streaming gebied en werkt met zeer goede software.

De ARIES MINI een draadloze netwerkspeler die voorzien is van zowel een analoge als hoogwaardige digitale uitgangen. De grote broer de Aries heeft geen DAC maar de Mini is voorzien van een ESS DAC en heeft de mogelijkheid voor een optionele 2.5” HDD (ook SSD). De Mini is wellicht de ultieme opvolger voor bijvoorbeeld de Squeezebox Touch. De snelle processor in de Mini is dezelfde als die van de gewone Aries en ondersteunt daarmee vrijwel elke sampling rate en speelt zelfs Quadrate DSD en DXD.

De ARIES Mini draait op een eigen ontwikkeld Tesla hardware platform dat bestaat uit een 1Ghz Quad-Core Coretex A9 processor voorzien van 512MB DDR3 onboard geheugen en 4Gb intern geheugen. Het Tesla platform kan 25.000 MIPS aan hetgeen meer dan genoeg is om een breed spectrum aan audio formaten te kunnen decoderen zoals AAC AIFF ALAC APE DIFF DSF FLAC MP3 OGG WAV WV and WMA.Auralic Altair ( 1.999,00)
Auralic Altair ( 1.999,00)

De nieuwe AURALiC ALTAIR is de perfecte combinatie van de VEGA en de ARIES, immers, de ALTAIR is zowel streamer als DAC. Neem dan ook de goede hoofdtelefoonuitgang en je hebt een perfecte streaming DAC!

Is de ALTAIR dan net zo goed als de losse combinatie van de VEGA met de ARIES? Nee, maar in zijn prijsklasse is dit wel het ideale huwelijk! De ALTAIR ziet er prachtig uit, daar waar de ARIES een eigenzinnig ontwerp heeft, is bij de ALTAIR gekozen voor externe antennes, waardoor de behuizing in aluminium uitgevoerd kan worden.

De ALTAIR gebruikt uiteraard hetzelfde streaming platform als de ARIES familie. Daardoor is de software gelijk volwassen en ondersteunt naast zo'n beetje alle bestandsformaten ook Tidal, Qobuz en internetradio,

Ook is de ALTAIR voorzien van het bekroonde VEGA Digital Audio Process platform, dat garant staat voor het probleemloos afspelen van DXD en Quad-Rate DSD via Wifi. Gapless playback is uiteraard geen probleem.

Omdat de ALTAIR over digitale ingangen beschikt, kun je ook andere digitale bronnen, zoals je TV of set-top box, aansluiten op deze mooie streaming DAC.

De USB ingang biedt de mogelijkheid om je computer te verbinden, maar ook wordt een USB schijf ondersteund indien u niet vanaf een NAS wenst te streamen.

De ALTAIR is leverbaar in zilver en zwart.

Auralic Aries G2 ( 4.199,00)
Auralic Aries G2 ( 4.199,00)

Sinds de introductie in 2014 is de AURALiC ARIES Wireless Streaming Bridge een van de meest gewilde audio streamers in de wereld van high end audio. Voor velen is het de keus om een brug te slaan tussen de eigen audio installatie en hoge kwaliteit digitale muziek. Nu, met snellere netwerkprotocollen en processor, verbeterde ontstoring en isolatie en een volledig nieuwe behuizing, is er de nieuwe AURALiC ARIES G2 Streaming Transporter die de nieuwe standaard zet om uw muzikale wereld met elkaar te verbinden.

De nieuwe standaard in audio streaming

De AURALiC ARIES G2 beschikt over alle connectiviteit en unieke functies van de originele ARIES en bouwt hier op verder door een betere scheiding en isolatie van de componenten en een betere bescherming tegen storingen. Het is niet alleen de grote broer van de ARIES maar een flinke stap voorwaarts in het ontwerpen van de beste audio streamer. Of u de ARIES G2 zelfstandig gebruikt of in combinatie met een van de andere producten in de G serie, de speler is voor muziekliefhebbers die niets dan het beste willen voor het beluisteren van hun digitale muziek.

Lightning Streaming

De ‘Lightning Streaming’ techniek van AURALiC maakt gebruik van uw bestaande draadloze netwerk om een stabiele en snelle muziekverbinding te maken. Dit zorgt er voor dat u zelfs de hoogste kwaliteit muziek, tot DSD512 en PCM 32bit/384KHz eenvoudig en probleemloos kunt afspelen. De ARIES G2 brengt alle functies die ook te vinden zijn in de andere Lightning streamers, zoals gapless afspelen, memory caching, bit-perfect multi-room en upsampling.

Samen met de introductie van de ARIES G2 en de G serie, introduceert AURALiC een browser gebaseerde bediening voor het instellen van het Lightning apparaat en alle functies. Hierdoor kan iedereen vanuit elk apparaat de Lightning streamers instellen.
Naast dat de ARIES G2 Airplay ondersteunt, is de streamer ook een gecertificeerd ROON Ready endpoint waardoor deze probleemloos integreert met de ROON software.

Lightning Link

De Lightning Link is een jitter-arme, bi-directionele 18Gbps koppeling die optimaal gebruik maakt van HDMI connectoren om zo een superieure controle over de signaaloverdracht te hebben.

Anders dan de op HDMI gebaseerde I2S connectie biedt de Lightning Link de mogelijkheid tot een jitter vrije werking van alle aangesloten apparaten. Informatie van de clock van bijvoorbeeld de VEGA G2 kan er voor zorgen dat de timing van de ARIES G2 nog preciezer wordt en de weergave nog muzikaler. Daarnaast biedt de Lightning Link ook de mogelijkheid om de verbonden apparaten vanuit een en dezelfde interface te bedienen.

Vergelijking Aries en Aries G2

Tesla G2 platform

Het AURALiC Tesla G2 platform is het vernieuwde hart van de ARIES G2. Het maakt gebruik van een processor die 50% sneller is dan in het Tesla G1 platform en de ARIES G2 is uitgerust met twee keer zo veel werkgeheugen (2GB) en opslag (8GB) dan de voorgaande generatie. Het platform verwerkt moeiteloos de meest veeleisende audioformaten terwijl ook het besturingssysteem en de geavanceerde DSP op de achtergrond uitgevoerd worden. Zoals altijd houden automatische updates de ARIES G2 up-to-date met verbeterde stabiliteit en mogelijkheden zodat de speler altijd optimaal functioneert.

Galvanische scheiding

De verschillende elektrische componenten in de ARIES G2 zijn galvanisch van elkaar gescheiden terwijl de overdracht van het signaal mogelijk blijft. Deze scheiding zorgt er voor dat er bijna geen sprake is van elektromagnetische storing van de componenten op elkaar. De ARIES G2 maakt gebruik van twee speciaal ontworpen ‘high-speed galvanic isolators’ die tussen de drie primaire circuits geplaatst zijn. De Femto clocks, het digitale audio systeem en het processor bord zijn volledig ontkoppelt van elkaar om zo een ongekend heldere en storingvrije weergave te realiseren.

Dubbele lineaire Purer-Power voeding

AURALiC’s Purer-Power technologie zorgt al voor een zeer precieze en schone stroomtoevoer door hoge kwaliteit componenten, ontstoring en bedrading. De ARIES G2 neemt die benadering als startpunt en gaat een flinke stap verder door het gebruik van twee Purer-Power lineaire voedingen die elk een deel van de streamer aansturen. De eerste voeding levert stroom aan de processor, het display en de opslag, zowel intern als extern via USB. De tweede Purer-Power voeding zorgt er voor dat de audio componenten, zoals de Femto clocks en de USB audio uitgang, van stroom voorzien worden. Beide voedingen zijn volledig galvanisch van elkaar gescheiden waardoor de EMI storing volledig afwezig is.

Dubbele Femto clocks

Net als in de ARIEs wordt er in de ARIES G2 gebruik gemaakt van twee afzonderlijke Femto clocks voor de beste verwerking van het audiosignaal. De eerste clock zorgt voor een drastische verlaging van de jitter op de AES/EBU, coaxiale en optische uitgangen. Timing problemen kunnen zich echter ook voordoen bij het uitsturen van een USB signaal, dus is er een tweede clock ingebouwd die specifiek voor de USB uitgang van de ARIES G2 gebruikt wordt. Het maakt dus niet uit hoe u de streamer aansluit, u maakt altijd gebruik van een geavanceerde clock met een uiterst precieze timing en zeer jitter-arm.

Unity behuizing

De onderdelen van de ARIES G2 bevinden zich allen in een volledig opnieuw ontworpen behuizing: de Unity behuizing. Deze is opgebouwd uit een enkel stuk aluminium en specifiek afgestemd op de nieuwe AURALiC G serie producten. De behuizing biedt een zeer goede bescherming tegen storingen van buitenaf en levert een zeer goed demping en absorptie. De behuizing is in lijn met de bijna obsessieve aandacht aan ruis- en storingsvermindering in de G serie.

Optionele interne opslag

De ARIES G2 maakt verbinding met al uw favoriete bronnen met hoge kwaliteit muziek ongeacht waar deze zijn. Maar er is ook gedacht aan de mensen die hun muziek liever lokaal opslaan in de streamer. Er is een mogelijkheid om een 2,5” harde schijf (of SSD) in te bouwen om de ARIES G2 om te toveren in een krachtige en veelzijdige muziek server voor al uw behoeften.
Terug